گزیده جراید
باشگاه کشاورزان جوان؛طرحی که پس از 42 سال به جنگل رسید
جنگل- خبرنگار قدس: نظم و سازمان یافتگی نیاز امروز هر قشر و گروهی برای نیل به موفقیت می باشد و انسجام گروهی علاوه بر ایجاد انگیزه، زمینه های زیادی را برای تحقق عدالت و رسیدن افراد به سهم خود از امتیازات جامعه فراهم می کند. تشکیل گروه ها، سازمانها، تعاونی ها، باشگاه ها و... با ارایه اهداف خاص در هر زمینه ای نیاز امروز می باشد.
کشاورزی که در کشور ما سهم بزرگی را در انجام کارهای تولیدی و اقتصادی دارد، تاکنون در این خصوص نتوانسته از نظام خاصی برخوردار باشد، به نحوی که در هیچ مرحله ای از مراحل سه گانه کاشت، داشت و برداشت، انسجام گروهی وجود نداشته و کشاورزان با چندگانگی در دریافت مواد و خدمات اولیه کشاورزی و چندنرخی در ارایه محصولات کشاورزی رو به رو هستند. خدمات دولت هم تاکنون آن طور که باید دست کشاورزان را نگرفته و کشاورزان عملاً از این حمایت محروم شده اند.
باشگاه کشاورزان جوان یا باشگاه کشاورزان روستایی طرحی است که در صورت عملی شدن، می تواند نقش بسزایی در این انسجام داشته باشد. طرحی که بیش از 40 سال از شروع آن گذشته و اینک در شروعی مجدد قرار گرفته است. مهندس صاحبی، از مروجین خراسان رضوی که به منظور ترویج این باشگاه به جنگل رفته است، دیر رسیدن این طرح به جنگل را ناشی از دورافتادگی جنگل می داند.
وی وظیفه مروجین را کسب مطالب از منابع مختلف و ارایه آن به مخاطبان خود می داند و می گوید: ایجاد تحول در زندگی مردم از وظایف مروج می باشد.
صاحبی می افزاید: دانش نزد کارشناسان است، اما دانایی با تجربه به دست می آید.
وی با اشاره به این که نسبت جمعیت جوان در استان 62 درصد می باشد، گفت: 68 درصد جمعیت جنگل جوان بوده و با توجه به این که کشاورزی سنتی دارای نوآوری نیست، ابتکار و خلاقیت از ملزومات کشاورزی امروز است.صاحبی در تعریفی، باشگاه را یک ظرفیت انسانی، اجتماعی و آموزشی دانست و گفت: باشگاه یعنی نشستن سازمان یافته 30 تا 50 نفر جوان روستایی دور هم و سبک و سنگین کردن نیازها، منابع، روشها و راهکارهای درست انجام امور و تقسیم کار با ایجاد سازمان کار بین خود، برای خود و به دست خود.
وی اشاره کرد: باشگاه همانند سایر تشکلها، یک سازمان غیررسمی، یک ساختار که نیازمند ساخت دهی محلی با برنامه ریزی و روشهای انجام کار است که نقش ترویج، تنها حمایت و انجام آموزشهای اولیه آن می باشد.
تاریخچه باشگاه جوان روستایی به سال 1335 برمی گردد که تا سال 42 فعال بود و اینک در حال تحولی عظیم است.
به گفته صاحبی چارت سازمان باشگاه شامل کمیته محلی می باشد، متشکل از نماینده بخشدار، نماینده آموزش و پرورش، نماینده جهاد کشاورزی، نماینده شورای اسلامی و معتمد محل که پس از تشکیل این کمیته دو نفر دبیر مرد و زن انتخاب و دبیران کمیته های هفتگانه را تشکیل می دهند: کمیته اشتغال، کمیته آموزش و ترویج، انجمن ادبی، امور مذهبی، واحد کتابخانه، امور فرهنگی و هنری و کمیته ورزشی.
این هفت کمیته برگرفته از علامت اختصاری "دال" می باشد، به مفهوم دانایی، دستها، دل و دوام و تندرستی که اصول اساسی و زیربنایی باشگاه می باشد
کلمات کلیدی :
» نظر