معرفی چهره های ماندگار
روحانی عباس مهاجرانی
روحانی عباس مهاجرانی سال 1345 در روستای سنو متولد شد ، دوران ابتدایی را در زادگاهش گذراند و سپس برای مقطع راهنمایی به شهر کاخک رفت . پس از آن با راهنمایی پدرش و علاقه ای که به مباحث دینی و مذهبی داشت وارد حوزه علمیه مشهد شد و نهایتاً مدرک کارشناسی خود را از مرکز مدیریت حوزه علمیه قم دریافت کرد. وی در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب علیرغم نوجوان بودنش با قرار گرفتن در کنار شهید محمد مهاجرانی که از چهره های بیاد ماندنی آن زمان بود ، در راهپیمایی ها و مراسم ملی و مذهبی شرکت می نمود و خود را شیفته اخلاق عموزاده اش می دانست و پای به پای مـردم فهـیم روسـتای سـنو ، سعی در بر پایی باشکوه مراسم مذکور داشت .
وی در دوران راهنمایی با تایید و تاکید مسئولین آموزشگاه شهید مفتح کاخک در نمازها به عنوان امام جماعت برگزیده شد . عباس مهاجرانی در سال سوم راهنمایی از آنجا که همزمان با جنگ تحمیلی ایران و عراق بود برای اولین بار به جبهه اعزام شد، او اولین آموزشهای نظامی را در پادگان بجنورد فرا گرفت و سپس راهی جبهه های جنوب شد .این حضور 3 ماه به طول انجامید و عباس که حالا رزمنده ای در گردان ادوات لشکر 21 امام رضا (ع ) بود ، خط مقدم را نیز تجربه کرد ، پس از آن به کلاس درس برگشت و حتی با تلاش مضاعفی که داشت علیرغم 3 ماه غیبت این مقطع را به پایان رساند .اما دل نینوایی عباس طاقت نیاورد و مجدداً به جبهه برگشت و یکی از رزمندگان عملیات فتح المبین شد . او در طول سالهای دفاع مقدس 27 ماه در جبهه ها حضور یافت و در بیش از 10 عملیات هم شرکت کرد که خودش حضور در کنار شهید محمد مهاجرانی را از بهترین خاطرات دوران جنگ می داند . همرزمانش از او به عنوان یک دیده بان تخصصی یاد می کنند که در لشکر 5 نصر خوش می درخشید.
پس از پایان جنگ تحمیلی ، مهاجرانی در مباحث تبلیغی گام برداشت و حدوداً 10 سال را در استانهای فارس ، کرمان ، بندر عباس و تمامی شهرستانهای استان خراسان گذراند.
اکنون او را به عنوان یک روحانی می شناختند که در جمع نوجوانان به برگزاری کلاسهای قرآنی و اردوهای زیارتی می پرداخت .
در سال 1378 مأموریت یافت تا با حضور در شهر صالح آباد تربت جام به تبلیغ و ارائه مسائل دینی بپردازد که البته پیگیری ساخت و ساز بنای مسجد جامع صالح آباد نیز بر دوش وی بود ،او سربلند از این مأموریت بیرون آمد و سپس با توجه به قابلیت هایی که از خود نشان داده بود ، در سال 1380 مدیر حوزه علمیه صالح آباد شد. وی در این دوران همکاری با آموزش و پرورش را نیز در دستور کار قرار داد و با توجه به اختلاط شیعه و سنی در این شهر ، سهم به سزایی در ترویج عقاید شیعه با حضور در کلاسها و تدریس علوم دینی بر عهده گرفت تا آنجا که بسیاری از جوانان اهل سنت با وی رابطه ی دوستانه بر قرار
کرده بودند. وی در سال 1386 توانست اولین نماز جمعه را در شهر صالح آباد اقامه کند و به عنوان امام جمعه موقت نیز به ترویج دین مبین اسلام بپردازد .
روحانی شیخ عباس مهاجرانی در سال 1388 از طرف سنوئیهای مقیم مشهد به عنوان رئیس هیئت فرهنگی و مذهبی امام رضا (ع) برگزیده شد . وی مورد اعتماد تمامی همشهریان سنویی مقیم مشهد بود و توانست با جلب مشارکتهای مردمی و رایزنی های بسیار با همکاری هیئت امناء و دیگر هم ولایتی ها اولین همایش همدلی و هم اندیشی سنوئیهای مقیم مشهد را در 13 اسفند ماه 1388 برگزار کند که این همایش و نتایج آن در سالروز رحلت نبی مکرم اسلام (ص ) و شهادت امام جعفر صادق (ع) به افتتاح ساختمان هیئت مذکور منجر شد .
روحانی عباس مهاجرانی در حال حاضر به عنوان مسئول ستاد اقامه نماز ناحیه 2 آموزش و پرورش مشهد مشغول به کار است او در کنار آن مسئولیت عضویت در جمع هیئت مدیره خیریه امام جواد (ع) را نیز بر عهده دارد .
مهمترین مسئولیت این روحانی عزیز از نگاه این نشریه در حال حاضر ، ریاست هیئت فرهنگی – مذهبی اما رضا (ع) ( سنوئیهای مقیم مشهد ) است که دارای اجر معنوی و اخروی زیادی می باشد .
کلمات کلیدی :
» نظر