سفارش تبلیغ
صبا ویژن

لینک دوستان
درخت دوستی
روستای شیرازآباد
گنابادسیتی
باشگاه جوانان روستای روچی
آشنایی با روش یادگیری خدماتی
روستای استاد
روستای وفس
روستای بیلند
روستای حاجی آباد
گنابادشناسی
اخبارگناباد
کانون فرهنگی نوغاب
باشگاه کشاورزان جوان خلیل آباد
روستای اسفرجان
روستای شاهکوه
روستای قرن آباد
روستای دماب
روستای مهموئی
سازمان مرکزی تعاون روستائی
ایران ترویج
روستای ملوند
روستای کریت
روستای‌ پاکدشت‌
روستای دستگرد بیرجند
روستای مرانک
پایگاه خبری گناباد
آباد باد گناباد
جامع ترین سایت روستاشناسی ایران
سایت مهدی زنگوئی
شهر برزک
روستای ازناوه
روستای کزج
روستای کلات گناباد
روستای سقی
روستای دشتیاری
بچه های روستا
خبرگزاری روستا
گالری عکس شهرستان
سایت اطلاع رسانی فرش ایران
کارپتور
روستای خان آباد
موسسه توسعه روستایی ایران
روستای جزین
روستای خیبری
روستای دلوئی
باشگاه کشاورزان جوان روستای بیمرغ
روستای بقمچ
روستای نیور
روستای بغداده
روستای هدک
روستای نجم آباد
روستای نجم آباد گناباد
باشگاه کشاورزان جوان اسجیل
دنیای مجازی
باشگاه کشاورزان جوان روستای کلیدر
دهیاری گیسور
روستای زیبد
باشگاه کشاورزان جوان روستای صدخرو
پایگاه اطلاع رسانی شورای روستای سقی
روستای برگو
پایگاه تصاویر روستای سنو
گناباد20
روستای نوق
وبگاه روستای کوشه

مطالبی پیرامون تاریخچه و روند توسعه روستائی

مطالب زیر پیرامون تاریخچه و روند توسعه روستایی در قرن معاصر و نقش دهیاری‏ها در توسعه روستاهاست که ارتباط مستقیمی با بحث توسعه روستایی برقرار می‌کند باشد که افقی روشن در مسیر توسعه ی بیشتر و مطلوبتر در روستاها فراهم گردد. هنگامی که از توسعه و توسعه ‏یافتگی سخن به میان می‌آید؛ توسعه‌ایی همه جانبه در بخش‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به اذهان می‌رسد،جامعه توسعه‏یافته‌ایی که توسعه را نه فقط در شهر و شهرنشینی بلکه در روستا و زندگی روستایی نیز می‌یابد .

اگر تاکنون دولت‏ها، در قالب نوشته‌ها و بر روی کاغذ از توسعه روستایی سخن می‌گفتند، امروز همگان بر این اعتقادند که روستا نیز جزئی از جامعه محسوب می‌شود و باید برای توسعه آن چاره‌ای اندیشید. امکانات بیشتر شهرها و بی‌توجهی به روستاییان یکی از عوامل مهاجرت بی‌رویه روستاییان به شهرها شده که توسعه افسار گسیخته شهرها را به همراه داشته است. افسار گسیختگی شهرها، بیشتر افراد را به ‌جای شهروند واقعی که با فرهنگ شهری آشناست، فقط «شهرنشین» بار آورده که عدم آشنایی با فرهنگ شهرنشینی معضلاتی همچون راه‏بندان‌های طولانی بزرگراه‌ها، آلودگی محیط زیست زاغه‌نشینی و ... را به وجود آورده ‌است. از این رو اکثر دولت‏ها، همواره در فکر توسعه روستایی و کاهش مهاجرت به شهرها بوده‌اند. اما آیا توسعه روستایی بدون آگاهی از زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی وکالبدی جامعه روستایی میسر است؟ بی‌تردید توسعه روستایی باید با آگاهی از ابعاد مختلف روستا و مسایل آن اتفاق افتد، تا دارای عمق ومشرو عیت بیشتری باشد.

 پس از روی کار آمدن دولت مدرن در کشور،سران دولت‏ها، در خصوص حضور بیشتر دولت در روستا تصمیمات مختلفی گرفتند. در پی آن تصمیمات بود که مدیریت روستاهای کشور نیز دچار تغییرات شد و روستاها با مباحث جدیدی همچون «خانه‏ی انصاف»، «سپاه دانش»، «سپاه بهداشت» و«سپاه ترویج» آشنا شدند. در پی بوجودآمدن این نهادها، عواملی از سوی دولت در نقش سپاه دانش، سپاه بهداشت و سایر موارد به روستاها گسیل شدند، هر چند این افراد، اقداماتی را برای روستا و روستایی انجام دادند که نمی‌توان آن اقدامات را نادیده گرفت ولی به علت نا آشنایی با فرهنگ مردم روستا، مشکلات زیادی را خواسته یا ناخواسته بوجود آوردند.به دنبال ناکامی‌های پی‌درپی دولت در خصوص پر رنگ‏تر شدن حضورش در روستا به قصد توسعه آن، قانونی تحت عنوان قانون «دهبانی» در سال 1355 در مجلس شورای ملی به تصویب رسید که براساس آن، دهبان توسط «انجمن روستا» انتخاب شده و با حکم فرماندار انجام وظیفه می‌کرد.

 این مدیر جدید روستا، بر اساس قانون یاد شده، وظایفش نیز بیش از «کدخدا» تعریف شده بود و در ابعاد اجتماعی، فرهنگی، حکومتی و سیاسی در روستا گسترش یافت. ولی قانون دهبانی با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 اجرا نشد و پس از انقلاب نیز تعدادی از نیروهای مخلص و انقلابی به قصد توسعه روستا، «جهاد سازندگی» را بوجود آوردند و بسیاری از جوانان، داوطلبانه به روستاها رفته و روستاییان را در انجام امورشان یاری رساندند.از این منظر می توان گفت «عدم مشارکت مردم روستا» و «نادیده ‌انگاشتن آنان در امر آبادانی روستا» را از جمله عوامل مهم توسعه‌نیافتگی روستا و مهاجرت به شهرها باید دانست همچنین مدیریت روستا چه قبل و چه پس از پیروزی انقلاب، به دنبال ساماندهی است و دولت‌ها نیز یکی پس از دیگری طرح‌هایی برای ساماندهی آن ارایه می‌دهند ولی غافل از اینکه حلقه مشارکت مردمی روستا پس از سال‏ها تلاش برای نوسازی کشور، مفقود مانده است.

در سال 1375قانون «تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران» جایگزین قوانین قبلی شد که در نتیجه «شوراهای اسلامی دهستان» حذف شد ولی شوراهای اسلامی روستا به قوت خود باقی ماند. از آنجا که در قانون یاد شده، سازمان و تشکیلات دهیاری‌ها دیده نشده بود، لذا قانونی تحت عنوان قانون «تاسیس دهیاری‌های خودکفا در روستاهای کشور» در تاریخ 17/04/1377 از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. این بار مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد وزارت کشور و دولت، قانون دهیاری‌های خودکفا را تصویب کرد و به وزارت کشور نیز اجازه داد تا به منظور اداره امور روستاها، سازمانی به نام «دهیاری» تاسیس کند و اساسنامه، تشکیلات و سازمان دهیاری‏ها، آیین نامه ها ی مالی و استخدامی آن را به تصویب هیات دولت برساند.وظایف «دهیار» به مراتب گسترده‌تر از «دهبان» در قانون دهبانی مصوب سال 1355و «کدخدای» سابق است. در واقع دهیار، رئیس دولت کوچک یک روستا محسوب می شود. تاسیس این نهاد نشانه‌ای از حرکت به سوی اجرای نظام نوین مدیریت در روستاها است که می‌تواند تحول شگرفی در فرآیند عمران و توسعه روستایی ایجاد نماید. در ماده واحده این قانون آمده است که: «به وزارت کشور، اجازه ‌داده ‌می‏شود به منظور اداره امور روستاها، سازمانی به نام دهیاری با توجه به موقعیت محل با درخواست اهالی و به صورت خودکفا و با شخصیت حقوقی در روستاها تاسیس نماید که از نهادهای عمومی غیردولتی محسوب می‌شود».

 «تاسیس این دهیاری‌ها، به هیچ وجه مانع اقدامات و کمک‌های نقدی دولت در جهت رسیدگی به عمران و آبادی روستاها نخواهدشد».

 اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاری‌ها نیز در اسفند 1380 به تصویب هیات دولت رسید که بر اساس ماده? 10 این اساسنامه، 48 وظیفه را برای دهیار تعریف کرده که از جمله ی آنها می توان به کمک به شورا در خصوص بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی اجتماعی و اقتصادی و ... ، تهیه طرح‌ها و پیشنهادهای اصلاحی و ارایه آن به مسوولان ذیربط. «مشارکت و همکاری با شورا برای پیگیری اجرای طرح‌های عمرانی»، «همکاری موثر با مسوولان ذیربط در جهت حفظ و نگهداری منابع طبیعی واقع در محدوده قانونی و حریم روستا»، «تشویق روستاییان به توسعه ی محصولات کشاورزی و دامی روستا» از دیگر وظایف دهیاری بر اساس ماده 10 قانون اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاری‌ها است. براساس این شرح وظایف دهیار است که طرح‏های هادی روستایی را که پیشتر بنیاد مسکن متولی آن بوده است و با محدویتهایی به لحاظ اجرا روبرو بودند اکنون عملی کند.

 دهیار، مهمترین کسی است که می‌تواند در روستای خودش، طرح‌های هادی را به خوبی پیش ببرد چرا که دهیار است که به هنگام نظارت بر ساخت و سازها، کمترین میزان اعتراض‌ها را می‌شنود اهالی و ساکنین روستا نیز باید در اجرای طرح های عمرانی و... با دهیار همکاری کنند و این عمل بدون همکاری و تعامل طرفین میسر نیست . شاید بتوان گفت: «آنچه که روستای امروز را با روستای دیروز متفاوت می‌کند، همکاری همه جانبه مردم با یک مجری از جنس خودشان است پس مجری نیز باید از جنس خود مردم روستا باشد و در اجرای طرح ها تمامی جوانب روستا و اهالی را مدنظر قرار دهد». 


» نظر

مراسم تقدیروتشکر هیئت فرهنگی مذهبی امام رضا (ع)

مسئول هیئت فرهنگی مذهبی امام رضا(ع)مراتب تقدیر و تشکر خودرا از تمامی عزادارانی که در ایام عزاداری دهه اخر صفردر مشهد حضور یافتندودر برپایی باشکوه این مراسم سهمی داشتند را ابراز نمود.  گزارش روابط عمومی این مجموعه حاکی از آن است که روحانی عباس مهاجرانی از برپایی مراسم مذکور ابراز خرسندی کرد واظهار داشت :مردم ومخصوصا هم ولایتی های عزیز ما نسبت به مسائل مذهبی بسیار حساس وحاضر در صحنه اند این موضوع در دو سال اخیر بسیار محسوس بوده و نمود عینی آن همکاری تنگاتنگ و مساعدت های ایشان در جهت انجام امور مرتبط با حسینیه سنوئیها در مشهد مقدس بوده است.
مهاجرانی از همه عزیزان چه مجاور و چه زائر که در مراسم مذکور حاضر بودند صمیمانه تقدیر نمود و گفت:همشهریهای عزیز منتظر خبرهای خوبی باشند که اگر خداوند توفیق دهد به زودی به استحضار ایشان خواهیم رساند


» نظر

عزاداری اهالی روستای سنو همزمان با سراسر کشور

همزمان بارحلت آخرین پیامبر نوررحمت حضرت محمدمصطفی (ص) وشهادت کریمه اهل بیت امام حسن مجتبی (ع)وشهادت هشتمین امام شیعیان جهان امام رضا (ع) مراسم عزاداری همراه با روضه خانی ومداحی درروزهای جمعه وشنبه ازساعت 3عصردر محل مهدیه روستای سنو برگزار شد.سخنران این مراسم حجت السلام سیدان امام جماعت روستای سنو بودکه در مورد شیوه وروشهای الکو برداری ازسیره نبوی و امامان معصوم ایراد سخن نمودند ودر پایان با نوحه خوانی مداحان روستا مردم در غم عزای پیامبر اسلام وخاندان پاکش به سینه زنی پرداختند

منبع خبر:سایت دهیاری


» نظر

گرامیداشت هفته وقف در روستای سنو

سیدان امام جماعت روستای سنو از گرامیداشت هفته وقف وتجلیل از واقفین نمونه در روستا خبر داد

 

سیدان درادامه گفت وقف ارزشمند ترین میراث اجداد واسلاف ماست وبهترین صدقه جاریهبرای یک شخص میتواند باشد در این گردهمایی از واقفین نمونه روستاتجلیل ویاد وخاطره گذشتگان گرامیداشته شد


» نظر

برگزاری مراسم شب شهادت امام رضا (ع)در روستای سنو

سید حجت الله سیدان از برگزاری مراسم عزاداری امام رئوف اقا امام رضا (ع) درروستای سنو خبر داد

وی در ادامه افزود از آنجا که مردم روستای سنو وامدار امام رضا(ع) میباشندبر خود وظیفه میدانند هرسال مراسم را باشکوهتر از سال قبل انجام دهند


» نظر

شروع کلاسهای مهارت زندگی در روستای سنو

سید حجت الله سیدان روحانی روستای سنواز برگزاری کلاس مهارتهای زندگی درروستای سنو در پایگاه خدیجه کبری (س)خبر داد

وی در ادامه افزود این کلاس به پیشنهادخواهران برگزار میشود سیدان برگزاری این کلاسها رادر عصر ما ضروری دانست


» نظر

سنوواستقبال از پرچم حضرت ابا الفضل عباس (ع)سنوواستقبال از پرچم ح

سنوواستقبال از پرچم حضرت ابا الفضل عباس (ع)

 

سید حجت الله سیدان روحانی روستای سنو از استقبال مردم روستای سنو از پرچم حرم حضرت عباس (ع)خبر داد

وی درادامه افزودعشق وعلاقه مردم به اهلبیت علیهم السلام روز به روز بیشتر وحرارت قلوبشان داغتر میشود


» نظر

یک روحانی مستقر یا طرح هجرت در روستا چه کارایی دارد؟

یک روحانی مستقر یا طرح هجرت در روستا چه کارایی دارد؟

سید حجت الله سیدان روحانی روستای سنو که مدت 9سال در روستاها حضور داشته کارایی روحانی در روستا را به شرح ذیل مینویسد

1-علاوه براقامه نماز جماعت در روستا با زندگی در میان مردم میتواند امر به معروف ونهی از منکر کند

2-برگزاری کلاسهای متعدد از جمله احکام –قران –تفسیر –اخلاق

3- برگزاری دادگاه خانواده در روستا جهت حل فصل مشکلات خانوادگی- عمومی- کشاورزی-و...... بدون هزینه –بدون آبروریزی در اسرع وقت

4-سخران در تمام مناسبتها شهادت یاولادت –محرم صفر –فاطمیه -مراسم ختم 

5-سخنران از طرف تمام ارگانها که در مناسبتهای مختلف به روستا می ایند با موضوعات مختلف

6- نشست وبرخاست با اقشار مختلف وهمزبانی باآنها از بچه 5ساله تاپیرمرد 90ساله از کشاورز تافرمانداراز بیسواد تا دانشمند

7-پیگیری مشکلات مردم رساندن آن به گوش مسئولان وجواب قانع کننده برای مردم

8- ساخت وسازمکانهای عمومی در روستا مثل مسجد -حسینییه حمام خانه بهداشت وغیره که اگر روحانی جلودار نباشد دیر به سر انجام میرسد

9- روحانی در روستا یک مشاور است در تمام اموردر امر ازدواج در مشکلات خانوادگی 

10-مهمترین نقش در جمع کردن مردم در مناسبتها مثل راهپیمایی را ایفا میکند

11- حفظ وحدت در مردم مسئولین –اعضاء هیئات –جوانان از مهترین کارهای اوست

اینها گوشه ای از کارایی یک روحانی مستقر یا طرح هجرت در روستا میباشد


» نظر

دعوت نامه

 همولایتیهای عزیز
سلام علیکم
احتراما ضمن عرض تسلیت وتعزیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت رسول اکرم(ص)،امام حسن مجتبی(ع)وحضرت رضا(ع)بدینوسیله از شما بزرگواران دعوت میگردد جهت انجام مراسم عزاداری آخرماه صفردرمحل هیئت فرهنگی مذهبی امام رضا(ع)-سنویئهای مشهد مقدس حضور بهم رسانید
ضمنا فضای لازم جهت استراحت وپذیرایی شما عزیزان پیش بینی شده است.مقدمتان را گرامی میداریم0

آدرس :مشهد مقدس-فلکه گاراژدارها-خیابان کوشش -کوشش41-نبش مهدی11

 

                                                                    ریئس هیئت فرهنگی مذهبی امام رضا(ع) 
                                                                              روحانی عباس مهاجرانی


» نظر

جلسه شورای فرهنگی

تدوین برنامه های دهه آخر ماه صفر در روستای سنو

سید حجت الله سیدان روحانی روستای سنو از برنامه ریزی شورای فرهنگی روستای سنوبرای دهه آخر ماه صفر خبر داد

وی در ادامه افزوداز آنجا که دهه اخر ماه صفرومناسبتهای آن از ارزشهای خاصی برخردار است باید برنامه ریزی دقیق از نظر عزاداری اجتماعی وخانوادگی داشته باشیم


» نظر
   1   2      >
بایگانی
پاییز84
زمستان 84
اردیبهشت85
خرداد85
تیر85
مرداد85
شهریور85
مهر85
آبان85
میراث فرهنگی وگردشگری سنو
زمستان 85
بهار86
تابستان 86
مهر86
آبان 86
آذر86
دی 86
بهمن86
فناوری اطلاعات روستاتی سنو
اسفند86
فروردین87
ارد یبهشت 87
خرداد87
خرداد 1387
تیر 1387
مرداد 1387
آبان 1387
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
مرداد 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
آذر 1388
دی 1388
بهمن 1388
اسفند 1388
فروردین 1389
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
مهر 89
آبان 89
آذر 89
بهمن 89
دی 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
شهریور 90
مهر 90
آبان 90
آذر 90
دی 90
بهمن 90
اسفند 90
فروردین 91
اردیبهشت 91
خرداد 91
تیر 91
مرداد 91
شهریور 91
مهر 91
آبان 91
آذر 91
دی 91
بهمن 91
اسفند 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
آذر 92
دی 92
بهمن 92
فروردین 93
اسفند 92
اردیبهشت 93
خرداد 93
تیر 93
شهریور 93
مهر 93
آبان 93
آذر 93
دی 93
بهمن 93
اسفند 93
فروردین 94
اردیبهشت 94
خرداد 94
تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
فروردین 95
اردیبهشت 95
خرداد 95