طرح پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد امسال نیز در سنو اجراء میشود
کلمات کلیدی :
» نظرکلمات کلیدی :
» نظر 43 برنامه فرهنگی در روستای سنو برگزار می شود
روحانی مستقر روستای سنو از برگزاری 43 برنامه فرهنگی قرآنی در شش ماهه اول سال جاری در این روستا خبر داد .
حجت الاسلام رضا رنجبری با بیان این خبر افزود: این روستا با جمعیت زیاد نسبت به روستاهای همجوار، اجرای بیشتر کارهای فرهنگی را می طلبد که به همین منظور در طی شش ماهه اول سال فعالیتهای فرهنگی دینی و قرآنی مختلفی پیش بینی شده است .
وی افزود: برگزاری مراسم شبی با قرآن ،طرح تلاوت نور همراه با تفسیر واحکام، مشاوره دینی ومذهبی ،گفتمانهای دینی ویژه نوجوانان ، کلاسهای آموزش قرآن و احکام و برگزاری اردوهای تفریحی زیارتی از جمله برنامه های فرهنگی این روستا باشد .
کلمات کلیدی :
» نظرنماز شکر برگزار شد
استان ها: روحانی مستقر روستای سنو رفتارهای دینی درست را موجب ایجاد وحدت در بین مردم و جامعه اسلامی عنوان کرد .
کلمات کلیدی :
» نظرمراسم تقدیر از شرکتکنندگان در کلاسهای قرآنی روستای «سنو»
بیش از 80 نفر از بانوان شرکتکننده در کلاسهای قرآن روستای «سنو» از توابع بخش کاخک گناباد تقدیر شدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی: حجتالاسلاموالمسلمین «رضا رنجبری» روحانی مستقر در روستای «سنو» از توابع بخش کاخک شهرستان گناباد در پایان اردوی زیارتی 80 نفر از بانوان شرکتکننده در کلاسهای قرآن و احکام این روستا با بیان این مطلب گفت: در این اردوی یک روزه که در محل امامزاده «یحیی بن جعفر» معروف به «کمر زیارت» برگزار شد، از دانشآموزان و شرکتکنندگان در کلاسهای قرآنی و فعالیتهای فرهنگی تقدیر شد.
وی افزود: این بانوان در طول سال در فعالیتهای فرهنگی روستا حضور مستمر داشته و در کلاسهای قرائت قرآن سطح یک و مفاهیم سطح یک شرکت کردهاند.
کلمات کلیدی :
» نظرباشگاه کشاورزان جوان سنومقام هفتم استان را بدست آورد
در این جشنواره که از سوی نمایندگی سازمان ملی جوانان استان خراسان رضوی برگزار گردید تشکلهای غیر دولتی استان خراسان رضوی در موضوعات مختلف علمی فرهنگی،،مذهبی ، دانشجویی ،ورزشی ،بانوان و... در زمینه برنامه های ابتکاری ،کادر سازی تخصصی و.. با یکدیگر به رقابت پرداختند.
باشگاه کشاورزان جوان روستای سنو نیز به عنوان یکی از فعالترین نهادهای غیر دولتی جوانان روستایی در گناباد توانست با حضور در این رویداد در بین بیش از 500 تشکل از سراسر استان به مقام هفتم دست یابد وضمن دریافت تندیس جشنواره کمک مالی به میزان 1750000 ریال نیز دریافت نماید
عمده فعالیتهای این باشگاه در زمینه های فرهنگی ،ترویجی وآموزش بوده است.
کلمات کلیدی :
» نظراصطلاح مشارکت مردمی از سال 1960 و حتی قبل از آن وارد فرهنگ توسعه شده است. از آن زمان مشارکت مردمی پاسخی منطقی به شکست راهبردهای سنتی از بالا به پایین توسعه روستایی بود. با این وجود به نظر می رسد مشارکت مردمی وسیله ای برای دخالت دادن فعالانه مردمان روستایی در جریان توسعه روستایی باشد.
(سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد 1377)
آنچه که از کنفرانس جهانی اصلاحات کشاورزی و توسعه روستایی منتشر گردید بر این فرض مبتنی است که مشارکت فعال کشاورزان را تنها از طریق سازمانهای مردمی در سطح محلی می توان محقق ساخت، این فرض به طور حتم با پیشنهاد تشکیل سازمانهای روستایی مرتبط است، در امر توسعه روستایی سازماندهی جمعیت روستایی پدیده جدیدی نیست و می توان به تعاونیها و اتحادیه های روستایی اشاره کرد که تنها مشارکت بخش محدودی از جامعه روستایی را به همراه داشت.
بنابراین جستجو برای یافتن سازمانهای معتبر مردمی آغاز گردید، سازمانهایی که بتوانند مشارکت مؤثرتر مردم را در پی داشته باشد و توسعه را که قبلاً دست نیافتنی بود محقق سازد. این تلاشها با دو روش هدایت می گردید.
اول: کسانی که درصدبودند از گذشته درس بگیرند و انواع اصلاح شده ای از سازمانهای رسمی را در چارچوب اجتماعی، سیاسی موجود مد نظر قرار دهند.
دوم: کسانی که هیچ الگویی تجویز شده ای ندارند و تأکید می کنند این گونه سازمانها باید به منزله ماحصل اندیشه خود مردم به منصه ظهور برسند.
به نظر می رسد که رهیافت اول، رهیافت غالب باشد که بر مبنای آن تعویض قدرت و مدیریت به روستائیان و ایجاد زمینه تصمیم گیری در کلیه برنامه ها صورت می پذیرد.
تشکلهای روستایی جوان محور همچون باشگاه کشاورزان جوان محصول رهیافت اول می باشد.
آنچه که مهم است مسئولین و دست اندرکاران این پروژه بدان توجه جدی داشته باشند این است که مشارکت جوانان را به منزله وسیله ای برای طرح ها و پروژه های خود مد نظر قرار ندهند بلکه آن را به عنوان یک هدف که بر مبنای آن توانمندسازی مردم در قالب کسب مهارت، دانش و تجربه به منظور بر عهده گرفتن مسئولیت بیشتر برای توسعه در نظر بگیرند در حقیقت این پروژه به عنوان ابزار تغییرات می تواند به از بین بردن محرومیت و ایجادجریانی خلاق از جوانان مستعد روستا منتهی گردد.
رها بودن جوانان روستا و به تبع آن کشاورزان جوان مروجین سختکوش و آگاه استان را بر آن داشت تا پروژه باشگاه کشاورزان جوان را طراحی و با همکاری کشاورزان جوان و تحصیل کرده روستا مطرح نمایند.
گسترش نهادهای مدنی در جامعه شهری و عقب ماندگی جامعه روستایی در تقابل با پدیده های مدرن اجتماعی، موجبات رنجش فرزندان تحصیل کرده روستا را فراهم ساخته است بدیهی است معرفی و اجرای طرحها و پروژه های جمعی و مشارکتی چنانچه از ساخت دهی مناسب برخوردار باشد با استقبال جوانان مواجه خواهد شد زیرا روستاها از یک ظرفیت جدید و مدرن اجتماعی برخوردار می شوند.
بر همین اساس باشگاه کشاورزان جوان با اهدافی همچون فراهم ساختن زمینه های مشارکت فعال جوانان به مثابه کشاورزان فردا، تثبیت هویت و تقویت تعلق خاطر به فرهنگ اصیل روستا، تجهیز جوانان روستایی به دانش و مهارت پایه جهت اشتغال مولد و بهره ور در بخش کشاورزی، شناسایی، پرورش و معرفی استعدادهای بالقوه و بالفعل جوانان در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، تولیدی فعالیت خود را در روستاهای واجد شرایط در استان خراسان آغاز نمود.
به همین منظور پس از زمینه یابی لازم که شامل مطالعه روستاهای با جمعیت بالای 20 خانوار می باشد زمینه سازی های مورد نیاز چون برگزاری جلسات توجیهی با مسئولین محلی و کشاورزان جوان و انجام فعالیتهای اطلاع رسانی، باشگاهها فعالیت خود را آغاز می نمایند.
در همین راستا در شهرستان گناباد، روستای سنو به دلیل سابقه فعالیتهای فرهنگی همچون انتشار نشریه، داشتن امکانات مناسب چون خانه ترویج، کتابخانه روستایی به عنوان اولین روستا برگزیده شد.
باشگاه در اولین قدم، اقدام به تشکیل کمیته های مختلف باشگاه نمود و پنج کمیته واحد آموزش ترویج، واحد اشتغال و کارآفرینی، واحد فرهنگی هنری ورزشی، واحد کتابخانه و انجمن ادبی و واحد بسیج و مشارکت مردمی با شرح وظایف مشخص تشکیل گردید.
همچنین باشگاه با توجه به وجود خیل عظیم فارغ التجصیلان در زمینه علوم کامپیوتر، برق علوم ارتباطات، کشاورزی و همچنین نیاز آینده باشگاه و روستا، کمیته جانبی مجمع فرهیختگان و کمیته IT را تشکیل داده است.
مهمترین فعالیتهای باشگاه در یکسال و اندی از تشکیل آن در بخشهای مختلف به شرح زیر می باشد.
ـ بازدیدهای علمی و ترویجی از کشت های گلخانه ای، بسته بندی خشکبار، پرورش ماهی، آبیاری قطره ای، پرورش قارچ صدفی، ابریشم کشی، 4 مورد
ـ برگزاری مسابقات ترویجی به مناسبت هفته جهاد کشاورزی
ـ ایجاد مزارع الگویی گوجه فرنگی، زرشک، ارزن نوتریفود و سیب زمینی
ـ برگزاری کلاسهای آموزشی ترویج در خصوص فرآوری بهداشتی زعفران، نحوه استفاده از سموم و دیگر موارد 20 مورد
ـ توزیع نهاده های کشاورزی و انواع بذرهای اصلاح شده در بین کشاورزان
ـ توزیع الک و هیتر و اتاقک های مخصوص فرآوری بهداشتی زعفران و برگه زردآلو
ـ برگزارش کلاس پرورش زنبور عسل در قالب طرح هجرت سازمان آموزش فنی و حرفه ای
ـ شناسایی پتانسیل و توانائیهای منطقه جهت ایجاد اشتغال و ماندگاری جوانان در روستا
ـ ایجاد صندوق اعتباری جهت کمک به اعضا
ـ ترویج و توسعه تشکلهای اقتصادی در منطقه و ایجاد شرکتهای تعاونی 3 مورد
ـ پیگیری و تشکیل شبکه پرورش مرغ بومی منطقه
ـ معرفی و جذب تسهیلات دولتی جهت افراد متقاضی
ـ شناسایی کشاورزان نمونه و برگزاری اولین همایش تقدیر از تولیدکنندگان نمونه در بخشهای زراعت، باغبانی، دامپروری و مددکاری
ـ انتشار نشریه داخلی چشمه در 10 شماره
ـ راه اندازی بانک نوار
ـ توسعه و تجهیز کتابخانه روستا با بیش از 5000 جلد کتاب
ـ برگزارش مراسمات مذهبی
ـ همکاری با انجمن میراث فرهنگی و گردشگری روستا و شرکت در اولین جشنواره جاذبه های گردشگری روستاهای ایران در اصفهان، و چهارمین نمایشگاه بین المللی جهانگردی مشهد.
ـ برگزاری مسابقات ورزشی در سطح روستا و منطقه
ـ همکاری با گروه اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد زیر نظر سازمان بهزیستی استان
ـ برگزاری کلاسهای آموزشی امداد و نجات و خانواده از سوی هلال احمر و مرکز بهداشت شهرستان
ـ برپایی نمایشگاه های کتاب، نقاشی روی کاهگل، پیشگیری از اعتیاد
شناسایی افراد فعال و علاقمند در این حوزه
ـ واگذاری یک باب ساختمان به متراژ تقریبی 200 متر و ارزش 60 میلیون ریال به باشگاه از سوی دهیاری و شورای اسلامی جهت ایجاد مرکز ICT
ـ تهیه طرح پیشنهادی ایجاد روستای اینترنتی
ـ همکاری با گروه جهادی محرومیت زدایی دانشگاه علم و صنعت در خصوص پروژه روستای اینترنتی
ـ جذب کمکهای دولتی به میزان 20 میلیون ریال جهت طرح
ـ راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی باشگاه به آدرس www.Seno.parsiblog.com
ـ رایزنی با معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد ودکتر جلالی به عنوان مشاور پروژه و موافقت با آن
ـ جذب مساعدت مالی از سازمان ملی جوانان، فرمانداری گناباد و نماینده محترم گناباد در مجلس
در پایان باشگاه کشاورزان جوان به عنوان نیاز آینده نیازمند توجه، حمایت و هدایت مسئولین امر می باشد.
((وجود فاصله و شکاف عمیق بین شهر و روستا باعث شده است که من هر چقدر هم که تند بدوم به جاده ها نرسم.
من مشتاق یادگیری ام و بیش از اشتیاق همچون آب و هوا حیاتی ترین عنصر زندگی ام آموختن است و برای آموزش، هم فرصت دارم هم استعداد پس مشکل کجاست؟))
کشاورز فردا
کلمات کلیدی :
» نظربرگزاری همایش دولت و نقش متخصصین جوان در شبکه ترویج کشاورزی درمشهد
برنامه های دولت نهم در بخش کشاورزی معطوف به استفاده از همه ظرفیتها ی موجود انسانی و منابع ارزشمند خدادادی است . معاون ترویج و نظام بهره برداری وزارت جهادکشاورزی با بیان این مطلب افزود : بخش کشاورزی دارای ظرفیت های زیادی است وباهمین امکانات تا 4 برابر میزان فعلی می توانیم تولید داشته باشیم .
دکتر پیمان فلسفی در همایش دولت و نقش متخصصین جوان در شبکه ترویج کشاورزی در محل سالن همایش نمایشگاه بین المللی مشهد افزود : 5450 نفر مهندس ناظر و 3700 نفر سرباز سازندگی در سطح کشور وجود دارند که در تولید و تحول بخش کشاورزی بسیار مؤثرند . وی ایجادتعامل بین کارشناسان دولتی و غیردولتی بخش کشاورزی با بکارگیری همه ظرفیت ها را یک ضرورت دانست واز آغاز واگذاری امور تصدی گری در بخش کشاورزی به بخش غیردولتی خبر داد. به گفته وی 5000 نفر کشاورز خبره در 330 انجمن بکارگیری و در عرصه های بخش کشاورزی فعال هستند وی افزود: امکان ادامه تحصیل کشاورزان خبره در حال فراهم شدن است . معاون ترویج و نظام بهره برداری وزارت جهادکشاورزی از 40 هزار فارغ التحصیل جویا کار در بخش کشاورزی خبردارد و گفت : کشور نیازمند بکارگیری این تعداد نیز می باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در این همایش اعتبارات مصوب شده در ریاست جمهوری به بخش کشاورزی را 22 میلیارد و 700 میلیون تومان در 6 بند با 593 پروژه اعلام کرد و گفت : 50 درصد از این اعتبارات تاکنون محقق شده است .دکتر اسماعیل نیا به سربازان سازندگی ، ناظرین گندم و اعضاء باشگاه کشاورزان جوان تأکید نمود نکات فنی را جدی بگیرند و با کوشش و تلاش در عرصه های بخش کشاورزی دانش ،فن آوری و تجربه را با هم بکارگیری نمایند. وی افزود : ما در تولید ، تبدیل و مصرف نیازمند حضور بخش خصوصی فعال ، قدرتمند و متخصص هستیم . درابتدای این همایش مشاور رئیس سازمان و مسؤول هماهنگی امور ترویج و نظام بهره برداری جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت : 1300 نفرازجوانان متخصص بخش کشاورزی در شبکه ترویج سازماندهی شده اند. مهندس خراشادی زاده از باشگاه کشاورزان جوان به عنوان یکی پایگاه های ترویج نام برد وافزود: در دو سال گذشته 54 مورد باشگاه کشاورزان جوان با مشارکت جوانان روستایی تشکیل و 73 هزار و 500 نفر از کشاورزان جوان تحت پوشش فعالیتهای خدماتی و حمایتی این باشگاه قرار دارند.
وی اعضاء فعال باشگاه های کشاورزان جوان را 10955 نفر اعلام و افزود : 416 نفراز جوانان به عنوان مهندسین ناظر در مزارع فعالیت می کنند. وی 30 درصد از مزارع گندم استان را تحت پوشش نظارت ناظرین گندم اعلام کرد.
در این مراسم دبیر یاشگاه کشاورزان جوان روستای سنو به نمایندگی از سایر باشگاههای استان گزارشی ارائه نمود .
کلمات کلیدی :
» نظرانصار سقی ،قهرمان دومین دوره مسابقات جام وحدت
دومین دوره مسابقات فوتبال جام وحدت منطقه براکوه گناباد پس از انجام 26 بازی با قهرمانی تیم فوتبال انصار سقی پایان یافت .
در این دوره از مسابقات 9 تیم از روستاهای سنو،زیبد ،سقی ،گوهردشت،روچی ،نوده میرمحراب ،موسیرز،بیهود وفودنجان به میزبانی باشگاه ایرانجوان ودهیاری سنو به مدت ده روز با یکدیگر به رقابت پرداختند که در پایان تیم انصار سقی در دیدار فینال توانست با پیروزی دو بر یک مقابل کشاورز زیبد به قهرمانی این دوره دست یابد .دیدار رده بندی نیزنوده میرمحراب با نتیجه 4بر3ازسد تیم ایرانجوان سنو گذشت.
محمد نبی زاده دهیار سنوومسئول برگزاری مسابقات در خصوص مشکلات موجود در ورزش منطقه گفت: متاسفانه در تمام روستاهای منطقه حتی یک زمین استاندارد ورزشی وجود ندارد وبرخی از روستاها اصلا زمین فوتبال ندارند ،این در حالی است که سالیان قبل دو تیم سنو وزیبد در لیگ برتر گناباد حضور داشتند ولی هم اکنون از بخش کاخک هیچ تیمی حضور ندارد.
وی هدف از برگزاری این مسابقات را ایجاد وحدت وهمدلی در بین روستاهای منطقه واحیای دوباره ورزش وپرکردن اوقات فراغت جوانان ذکر کرد.
کلمات کلیدی :
» نظر